Фрукти - це завжди яскраво, смачно та корисно! Літо пролітає швидко, тому хочеться зберегти хоч трохи вітамінів на осінь-зиму й разом з тим поласувати чимось смачненьким.
Згадайте, як наші мами, бабусі консервували фрукти / ягоди в банках, готували компоти. Але під час стерилізації й виварювання при температурі 100° й вище корисні речовини пропадали, а ми отримували просто смачний продукт.
Існує й інший шлях "консервації" - сушіння фруктово-ягідної смакоти у вигляді чіпсиків чи слайсів у сушарці. До прикладу, їх приготування у професійних сушарках ТМ HENDI аж до отримання кінцевого продукту проходить при температурі 60-65°С.
Овочі й м'ясо сушать у подібний спосіб. Перші попередньо обдають окропом, як от у випадку з морквою, буряком, броколі, цвітною капустою. А далі розкладають на решітки у сушарці й тримають при невеликій температурі до повного висихання. Такі овочеві скибки згодяться для супів і каш, зокрема в польових умовах зеленого туризму, на відпочинку.
Сушені слайси м'яса ще називають джеркою. Його попередньо маринують у спеціях, додають приправи, соєвий соус, томати, а тоді викладають і просушують до готовності. Вживати джерку смачно як закуску до напоїв чи перекус у дорозі. Температура сушіння є трохи вищою, ніж у випадку з фруктами / овочами.
Зберігайте продукти правильно і насолоджуйтесь процесом з професійним обладнанням, яке приносить задоволення у куховарстві чи обробці їжі.
З любов'ю, команда "АС ТІМ"