Меню
Каталог
товаров
office@astim.in.ua
Новый покупатель?
Постоянный покупатель?
Корзина
1€ = 31 грн
Каталог
Кастрюлі і сковороди

Великдень: традиційні Великодні страви та декор

Якщо у вашій родині завжди святкували Великдень, Ви, звісно, пам'ятаєте обідній
вишуканий стіл, заповнений традиційними пасхальними частуваннями.
У цей час із закінченням Великого християнського посту люди починають
готуватись до світлого свята Воскресіння Христа, тому нікого б не здивували приготовані
власноруч смаколики й паски, а прикрашання житла є незмінною традицією цього
надзвичайного свята.
Великодній декор західно- та східноєвропейських країн схожий тим, що у ньому
присутня тематика прикрашання великодніх куточків розписаними яйцями, а також
кроликами, які "приносять" їх у дім.

        

Якими ж стравами можна насолодитись на Великдень?

Різнобарвні крашанки.

Фарбувати та розмальовувати яйця - давня традиція, яка бере свій початок у віках.

    

Важливість присутності яйця на Пасху тлумачиться у потребі уподібнення його до
труни Христової, власне його воскресіння, а червоний колір символізує кров розіп'ятого
Христа. Крім того, червоний колір одночасно вказує і на величну гідність Спасителя.
В наш час великодні яйця фарбують у всі кольори райдуги з різноманіттям
візерунків: це захопливе заняття притягує до активності всю сім'ю.

         

Великодні м'ясні страви з хріном.
Традиційною вважається запечена у духовці шинка чи домашня ковбаска. М'ясні
вироби домашнього приготування є ймовірними символами тіла (плоті) Христа за
християнськими віруваннями.

    

Для попереднього відварювання шинки перед копченням часто беруть воду,
освячену в церкві в Страсну суботу. Цю страву подають у Великодню неділю вранці.

Хрін вважається окремою традиційною стравою, бо за віруваннями він є
символічним нагадуванням про цвяхи, якими був розіп'ятий Ісус Христос. Цей гострий
смаколик в поєднанні з вареним буряком приправляє м'ясні страви та яйця.

           


Великодня паска й пироги.
Паска вважається хлібом "вічного життя" символом Агнця Божого, розіп'ятого за
наші гріхи на хресті. Апостол Павло описує паску як ";Христа, який був принесений у
жертву". Традиційним вмістом паски є сухофрукти, цукати, горіхи. Цедрою лимона чи
апельсина заправляють тісто. Декор верхньої частини паски відповідає будь якмм смакам і
вподобанням, як от: білкова глазур, прикрашена бізе, макарунами, різноманітними
пряниками у вигляді пташок чи зайчиків.

    

Пироги також відрізняються за формою,смаком і вмістом. До прикладу, в Україні
поширене випікання пирогів, щедро начинених маковою начинкою. Маковий пиріг
традиційно готують до багатьох християнських свят, включно з Великоднем.

Ми переконані, великодній стіл є справжнім мистецьким шедевром кожної
господині. Проте пам'ятаймо, що Пасха - це не лише свято тіла, але й душі людей, які
прославляють величне Воскресіння Ісуса Хреста!

        

З любов'ю, команда "АС ТІМ"



Доставка по Украине
Доставка НОВАЯ ПОЧТА -10%
Доставка ДЕЛИВЕРИ
Доставка ИНТАЙМ
Доставка МИСТ ЕКСПРЕС
Оплата заказа 
Наличные (грн)
Банковский перевод (с НДС)
Наложенный платеж
Время работы:

Україна, Івано-Франківськ, Галицька 67
 
АсТим 12000-150000 UAH


Україна, Івано-Франківськ, вул. Галицька 67.
+38(096)6683188; +38(066)3925102, inform@astim.in.ua