Меню
Каталог
товаров
office@astim.in.ua
Новий покупець?
Постійний покупець?
Кошик
1€ = 42.9 грн
Каталог
Каструлі та сковорідки

Із чого складається арсенал бармена?

Ця стаття розповість про основний інструмент досвідченого бармена. Сучасних професійних пристосувань для бару дуже багато і вибрати їх не складе величезної праці. У результаті Ви будете задоволені покупкою, оскільки значно полегшите роботу свого бармена. При цьому майстер зробить свою справу набагато швидше та якісніше. І так, що має бути присутнім у списку барного арсеналу.

Шейкер

Класичний шейкер - це найкраще пристосування, яке змішує різні за структурою інгредієнти. Іноді використовують для охолодження компонентів напою. У складі шейкера: склянка для змішування, фільтр та ковпачок. Щоб уникнути труднощів при відкриванні кришечки завжди охолоджуйте шейкер перед тим як використовувати. Також дуже важливо пам'ятати, що після кожного використання відразу знімайте фільтр та промивайте всі частини шейкера.

Шейкер бостонський

Крім описаного вище, існує ще американський чи бостонський шейкер. Порівнявши ці два аксесуари Ви не зможете не побачити різниці, адже якість кінцевого напою, з другого варіанту значно вища (у напій не потрапляє вода з льоду і він виходить набагато смачнішим). Складається цей аксесуар із двох металевих склянок (або металевого та скляного). Використовуючи цей аксесуар потрібно застосовувати борну ложечку і стрейнер.

 

Склянка для бару

Всім відомо, що в приготуванні смачного коктейлю дуже важливо дотримуватися всіх пропорцій. Наслідуючи строго за рецептом у вимірі достатньої кількості всіх інгредієнтів найкращим другом стане склянка для бару. Цей незамінний елемент у барі буває різного об'єму (350-800 мл).

 







Стрейнер

Простими словами, це барне сито для зручного відокремлення самого напою від льоду. Складається стрейнер із пластинок круглої форми зі спіраллю по краю та ручкою.








Джіггер

Або мірна склянка стандартного обсягу. Таким аксесуаром дуже зручно точно вимірювати кількість напою, що складаються при змішуванні. Джиггери виконані з металу з об'ємом 40 мл – це класичні. Найчастіше користуються мірником із двома ємностями. Обсяг верхньої частини - більше, це і є сам джиггер, а другий - менше - його називають поні. Обсяги джиггерів зустрічаються різні, наприклад, бувають 20 мл х 40 мл, 25 мл х 50 мл або 30 мл х 60 мл.

 

Мірний стакан

Скляна склянка конічної форми з носиком та мірною шкалою. Також бувають різних розмірів: 50, 100. 250, 500 та 1000 мл.

 

Риммер

Усім нам на барній стійці готували напої та подавали у гарно оформленому келиху. Для виготовлення цього шедевру декорування і застосовують риммери. По суті ріммер - це декоратор, за допомогою якого бармен легко наносить декоративний обідок із солі або цукру на келих. Декоратори виготовляються із пластику у вигляді контейнера з декількома відділеннями. В одне відділення на губку наливають сік лимона або лайма, а наступні два насипають сіль і цукор. Для гарного декорування, бармен спочатку занурює келих у просочення із соком, а потім уже в цукор чи сіль, все залежить від рецепту напою.

Вирва

У барному інвентарі існують два різновиди вирв: звичайна вирва, або лійка для переливання напою, і вирва для декантації, виготовлена в цікавому дизайні з нержавіючої сталі.

 

Мадлер

Мадлери потрібні для виготовлення коктейлів, у рецепті яких вказано потовкти ягоди або м'яту. Мадлери бувають різні за розміром і типом поверхні (гладкі та ребристі). Також бувають мадлери із пластику, дерева та нержавіючої сталі.

 

Млин

У рецептурі кількох напоїв зустрічається хитрий інгредієнт як лід-фраппе. Такий компонент можна отримати за допомогою млина або дробарки для льоду. Бармен крутить ручку млина де лід подрібнюється в снігоподібну кашку, яка і називається модним ім'ям – лід-фраппе. Корпус дробарок зустрічається з пластику та металу. При покупці цього аксесуара звертайте увагу на зубчики всередині механізму. Краще якщо вони з металу, адже при інтенсивному використанні дуже важливою є міцність усіх деталей млина.

 

Айс-бакет

Ще одна модна назва простого інвентарю відомого всім як цебра або ємність для зберігання льоду.

Пітчер

Або молочник – глечик у якому збивають молочну піну. Незамінна річ для бариста, коли потрібно приготувати латте або капучино. Пітчери виробляють металевими, тому що цей матеріал краще проводить тепло, ніж пластик, кераміка або скло. Контролювати температуру дуже важливий у приготуванні молочної піни, тому що дуже важливо зігріти молоко, але не закип'ятити його.

 

Декоратор для капучіно

Декоратор або диспенсер для пудри, шоколаду, ванілі чи горіха. Це невелика ємність, схожа як на спеції, тільки з різними насадками. Насадки використовують молоді бариста-початківці при нанесенні малюнків на каву. Досвідчені баріста, як правило, малюють без допомоги декоратора.

 

Сифон

Кремер або сифон для вершків – швидко збиває вершки за допомогою газу. Сам сифон не має функції дозування, для цього користуються додатковими аксесуарами – балончиками з газом та різними декоративними насадками.

 

Штопор

Як на барі обійтися без звичайного штопора? Застосування штопора відоме всім від малого до старого. Розрізняють маленькі – кишенькові штопори та солідні моделі зі сталі.

Ніж сомельє

Ніж для сомельє (нарзанник) відрізняється від штопора наявністю ножа для обрізки фольги. Існують також моделі, в яких гвинт покритий тефлоном і багатофункціональні моделі з відкривалкою для пива.

 

Корок для шампанського

Хитра річ для утримання у пляшці коркової пробки. По обидва боки цього аксесуара є важелі, які на шийці пляшки закриваються і не дають корковій пробці вилетіти під тиском газу.

 

Барна ложка

Аксесуар із довгою, спіральною ручкою. Призначення – перемішувати інгредієнти у напої. Якщо у барної ложечки на протилежному кінці закінчення у вигляді вилочки або маточки, її використовують у момент прикраси коктейлю. Такими ложками зручно працювати з ягодами чи подрібнити м'яту із цукром. Барна ложка виступає ще як і мірник - 1 барна ложка рівно 5 г або 5 мл.

 

Ніж для цедри

Дозволяє дуже тонко та фігурно зняти цедру та красиво прикрасити напій.

 

 

Гейзер

Це відомий барний аксесуар, який дає можливість розливати напій дуже тоненьким і рівним струмком. Гейзери із широким отвором використовують для густих рідин. Зазвичай користуються середньою шириною, вона вважається універсальною. Гейзери бувають металеві та пластикові. Моделі аксесуарів: з вузьким або ширшим носиком, кришкою або пробковою основою.

Щипці

Тут нічого додати, щипці для цукру та льоду – незамінна частина на барі.

 

Барний килимок

Головне на барі – порядок та чистота! Для підтримки гігієни використовують килимки для бару з гуми. Наявність у килимку шипів, дає можливість рідини спокійно собі стікати та випаровуватись. Килимки зустрічаються різної форми, вони приємні на дотик, гарно виглядають і займають мало місця на барній стійці. Також їх плюс полягає в тому, що вони запобігають ковзанню предметів.

 


Використовуючи інвентар для бару дотримуйтесь дуже простих правил! Зберігайте інструменти в чистоті. Вони повинні бути вимиті, сухі і відкриті для провітрювання. Кожен аксесуар повинен лежати у зручному бармені місці та після користування повертатися на своє місце. Ці слушні поради прискорять та покращать процес приготування напою.

З любов'ю команда АС ТИМ.

Доставка по Україні
Доставка НОВА ПОШТА -10%
Доставка ДЕЛІВЕРІ
Доставка ІНТАЙМ
Доставка МІСТ ЄКСПРЕС
Оплата замовлення 
Готівка (грн)
Банківський переказ (з ПДВ)
Податковий платіж
Час роботи:



Україна, Івано-Франківськ, Галицька 67

АсТім 12000-150000 UAH


Україна, Івано-Франківськ, вул. Галицька 67.
+38(096)6683188; +38(066)3925102, inform@astim.in.ua


Створення
Gerabot
NespiCMS